tisdag 17 april 2012

Arucas


Yta: 34,15 km ²
Befolkning35,280
Höjd staden: 240 Möh.
Högsta punkt: 663 Möh.
            Kust Längd: 13,37 km.
            Avstånd till Las Palmas: 12 km.
            Medeltemperatur17 ° C

Arucas är en stad och kommun. Arucas ligger nordrväst om Las Palmas, och befolkningen i kommunen uppgick till 35 280 invånare i början av 2007, varav 10 145 invånare bodde i själva staden.
I Arucas finns  Romfabriken Arehucas, som grundades 1884. Det är en av de mest välbesökta platserna i Arucas, och en gammal tradition. Man kan bl.a beöka vinkällaren, en av de mest framstående i Europa, med många besök av framstående personligheter som lämnat sina autografer på ekfaten där rommen lagras. Man tillverkar rom och honungslikören Ron Miel i flera olika varianter där ORO är en stor säljare, rommen som med fördel dricks ren eller med cola har en söt nästan karamellsmak . 
Fabriken är utflyktsmål för många med provsmakning och en bra guidning. När man talar om Arucas måste man nämna San Juan-kyrkan .


Kyrkan är tillägnad Johannes Döparen och är det mest representativa och omtyckta byggnadsverket i kommunen. Kyrkan, som byggdes 1909, är helt och hållet tillverkad i sten från Arucas, av lokala stenhuggare. Här finns rikt utsmyckade pelare och tornspiror, vackra glasfönster, målningar av den kanariske konstnären Cristóbal Hernández de Quintana samt en imponerande träskulptur föreställande den liggande Kristus, av skulptören Manuel Ramos från Arucas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar